Zijn er beperkingen bij het gebruik van de vingerafdruk?

Dankzij de vingerafdruksensor is de Keypad 2 geschikt voor alle gebruikers.
De Keypad 2 is het ideale accessoire voor je slimme toegangsoplossing van Nuki. Gebruikers van alle leeftijden kunnen de deur openen met hun vingerafdruk. Dit geldt ook voor onze jongste gebruikers. Omdat de kenmerken die in de vingerafdrukken van kinderen worden gevonden meestal al voldoende zijn voor een succesvolle herkenning. De Keypad 2 is ook zelflerend. Elke keer wanneer de sensor met succes een vinger herkent, wordt de opgeslagen informatie verfijnd. Hij leert en groeit met zijn gebruikers mee.

Net als bij alle vingerafdruksensoren wordt de betrouwbaarheid van de herkenning beïnvloed door verschillende factoren. Wanneer de vingers erg klein en de kenmerken van de vingerafdruk erg zwak zijn, is de herkenning meer vatbaar voor fouten. Vocht en vuil hebben ook een negatieve invloed op herkenning.

Om veiligheidsredenen is een vingerafdruk altijd gekoppeld aan een toegangscode. Daarom maak je in de eerste stap een toegangscode aan of selecteer je een bestaande toegangscode. Daarna kun je een of meer vingerafdrukken toevoegen via de gegevens met betrekking tot het toegangsrecht van je toegangscode. De Nuki-app gidst je stap-voor-stap door het scannen van de vingerafdruk.