Omvang van geofence (Expertinstellingen)

Hoe groot moet de radius van je geofence zijn?

In de Nuki-app heb je de locatie van je Smart Lock ingesteld. De geofence is een virtueel hek dat rond deze locatie is opgetrokken. Hij fungeert als een onzichtbare barrière rond je huis.

De geofence is de zone die je moet verlaten en opnieuw moet binnenkomen om de Bluetooth-scan voor je apparaat te starten. De ideale afmetingen van de geofence is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en omgeving.

De Nuki-app bepaalt automatisch ideale afmetingen van de geofence voor jouw omgeving. Je kunt de afmetingen ook handmatig instellen en een radius kiezen tussen 100 en 1000 m.

Voorbeelden

• Parkeer je je auto in de garage voordat je je huis binnengaat? De beperkte ontvangst maakt het nauwkeurig detecteren van de locatie vaak moeilijk. Een grotere radius kan Auto Unlock verbeteren.
  • Bevinden alle belangrijke locaties in jouw dagelijkse leven (bijv. werk, winkels...) in de onmiddellijke nabijheid? In dat geval kan het nuttig zijn om de geofence klein te houden. Op die manier kan Nuki reageren wanneer je thuiskomt ook als zijn de afstanden kort.
  • In sommige gevallen kan een grote geofence je Auto Unlock verbeteren. Omdat een grote geofence ook betekent dat Nuki voldoende tijd heeft om de juiste acties uit te voeren wanneer je thuiskomt of van huis vertrekt.

Over het algemeen moeten de afmetingen van de geofence zo worden gekozen dat ze aan je behoeften en eisen voldoen terwijl betrouwbare en responsieve automatisering wordt geboden.

Belangrijke opmerkingen over het veranderen van de expert-instellingen
In de expert-instellingen bieden we onze gebruikers verschillende instellingen en mogelijkheden. Hieruit kunnen gebruikers de instellingen samenstellen die ideaal zijn voor hun individuele gebruikssituaties.
Voordat er iets wordt gewijzigd, moet de Auto Unlock-functie met de standaardinstellingen normaal werken. Wijzigingen aan de expert-instellingen die je uitvoert zijn voor eigen risico. Wanneer de expert-instellingen zijn gewijzigd, kunnen we alleen beperkte ondersteuning bieden.

Meer lezen
De Auto Unlock onder de loep
Optimaliseren Auto Unlock