Thread

Voor een stabiel en veilig Smart Home

Met Matter kun je jouw apparaten veilig via verschillende platformen bedienen. De ontwikkeling is gericht op brede compatibiliteit tussen verschillende systemen, en dus op de toekomst van Smart Homes.
De apparaten van je Smart Home kunnen twee rechtstreekse verbindingstechnologieën gebruiken om Matter te ondersteunen: wifi en Thread.
Nuki communiceert via Thread en rekent dus op een snel en betrouwbaar Smart Home.
Vanwege het hoge stroomverbruik van wifi blijft Nuki Matter via Thread in de toekomst ondersteunen.

Ontworpen voor het Smart Home

Thread is speciaal ontworpen voor Smart Homes en is bedoeld voor het beter onderling verbinden van apparaten. Dat betekent dat de apparaten van je Smart Home nu niet alleen via wifi of bluetooth kunnen communiceren, maar ook via Thread.
Het belangrijkste verschil is dat het meshnetwerk via Thread wordt opgezet. Op deze manier kunnen verschillende apparaten met elkaar communiceren. Als één apparaat uitvalt, vinden de gegevenspakketjes hun weg via een ander apparaat. Hoe meer Thread-apparaten er in het netwerk zitten, hoe stabieler het netwerk wordt.

House Cross Section

Je voordelen

• Robuust netwerk
    Met veel apparaten in een wifi- of bluetoothnetwerk neemt de stabiliteit van de verbindingen af. Het tegenovergestelde geldt voor een Thread-netwerk. Hoe groter het aantal verbonden apparaten in het netwerk, hoe betrouwbaarder en stabieler het netwerk is. Als een knooppunt uitvalt, neemt een ander het over, zodat de stabiliteit behouden blijft.
  • Snelle reactietijd
    Apparaten die via Thread communiceren, reageren snel. Hoe groot en dichtbevolkt het netwerk ook is, Thread-apparaten vertonen bijzonder korte reactietijden. Je Smart Home zal nog sneller aan je persoonlijke behoeften beantwoorden.
  • Langere accuduur
    Thread verbruikt zeer weinig energie, wat zorgt voor een aanzienlijk langere accuduur voor je Nuki Smart Lock (4e generatie).