Heb ik toegang op afstand nodig tijdens het gebruik van Matter?

Om Matter te kunnen gebruiken, heb je geen toegang op afstand nodig.

Je kunt je Smart Lock op afstand bedienen met behulp van de Smart Home-app en een passende Smart Home-hub. De functies in de Home-app zijn echter beperkt in vergelijking met de Nuki-app.

Voor toegang tot alle functies, adviseren we het activeren van toegang op afstand via Thread of het gebruik van de Nuki Bridge of van de geïntegreerde wifi-module in de Pro-versie.

Je Smart Lock (4e generatie) ondersteunt nieuwe functies:

• Vanaf nu kun je Toegang op Afstand via Thread activeren. Je kunt je Nuki-apparaten nu op afstand bedienen zonder dat je de Nuki Bridge of de ingebouwde wifimodule nodig hebt. Deze nieuwe Smart Home-norm is stabieler en vraagt minder energie dan wifi.
  • Binnenkort kun je de acties “Ontgrendelen” en “Deur openen” via je Matter-integratie gebruiken. De nieuwe standaard Matter 1.2 kan onderscheid maken tussen deze twee vergrendelingsacties. In de komende weken zullen we daarom van onze kant een firmware-update aanbieden die alle vergrendelingsacties met Matter 1.2 ondersteunt.
    Meer informatie over Matter's vergrendelingsacties.

Meer lezen

Hier vind je meer informatie over: