Smart Lock Pro: Schakelen naar Toegang op Afstand via Thread

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om je Smart Lock Pro (4e generatie) online te krijgen: met behulp van de ingebouwde wifimodule, de Nuki Bridge, of Thread.

Eerste installatie

Toegang op Afstand via Thread is al inbegrepen bij de levering van je Smart Lock Pro. Zodra je Matter activeert, wordt Toegang op Afstand ingeschakeld en kun je je Smart Lock op afstand bedienen. Je Smart Lock maakt gebruik van de Thread-verbinding met de Smart Home-hub om toegang op afstand te waarborgen.

Installatie met geactiveerde ingebouwde wifimodule

Wanneer je de ingebouwde wifimodule vooraf had geactiveerd, wordt deze automatisch gedeactiveerd zodra Toegang op Afstand via Thread beschikbaar is. Thread maakt je Smart Home niet alleen stabieler, maar is ook energiezuiniger in vergelijking met de verbinding via de wifimodule. Dit resulteert in een langer leven van de batterij van je Smart Lock.

Installatie met verbonden Bridge

Wanneer je Smart Lock is verbonden met een Bridge, wordt Toegang op Afstand via Thread niet automatisch geactiveerd. Via het Matter-overzichtsscherm biedt je Nuki-app de optie om de bestaande Bridge-verbinding te verwijderen.
Open de instellingen van je Smart Lock in de Nuki-app. Selecteer vervolgens “Functies en configuratie” > “Smart Home” > “Matter” en kies de optie “Bridge-verbinding verwijderen”. Zodra je de bestaande Bridge-verbinding in de app hebt verwijderd, tik je nogmaals op “Matter”. Nu kun je Toegang op Afstand activeren.