Smart Lock: Schakelen naar Toegang op Afstand via Thread

De standaardvariant van de Smart Lock (4e generatie) heeft geen ingebouwde wifimodule. Om de Smart Lock op afstand te kunnen bedienen, heb je de Nuki Bridge of Toegang op Afstand via Thread nodig.
Je kunt Toegang op Afstand via Thread activeren door een eenmalige betaling (€ 49,00).

Eerste installatie

Na het activeren van Toegang op Afstand, is je Smart Lock onmiddellijk bereikbaar op afstand, zonder dat je extra stappen hoeft uit te voeren. Je Smart Lock maakt gebruik van de Thread-verbinding met de Smart Home-hub om toegang op afstand te waarborgen.

Installatie met verbonden Bridge

Wanneer je je Smart Lock voorheen via de Nuki Bridge had verbonden en nu Toegang op Afstand via je Matter-integratie wilt gaan gebruiken, moet je eerst de bestaande Bridge-verbinding verwijderen. Alleen door het verwijderen van de Bridge-verbinding kan de Thread-verbinding worden gebruikt in plaats van de Nuki Bridge.
Via het Matter-overzichtsscherm biedt je Nuki-app de optie om de bestaande Bridge-verbinding te verwijderen. Open de instellingen van je Smart Lock in de Nuki-app. Selecteer vervolgens “Functies en configuratie” > “Smart Home” > “Matter” en kies de optie “Bridge-verbinding verwijderen”.
Zodra je de bestaande Bridge-verbinding in de app hebt verwijderd, tik je nogmaals op “Matter”. Nu kun je Toegang op Afstand activeren.