Auto Unlock – Nuki doet je deur automatisch op slot

Met Auto Unlock zal Nuki je deur bij thuiskomst automatisch ontgrendelen. Je smartphone kan gewoon in je zak blijven.

Nuki gebruikt de lokalisering van je smartphone om te zien of je je huis verlaat. Als je weer bij je huis aankomt, zal de Nuki-app voorbereidingen treffen om je deur te ontgrendelen. Zodra je bij je voordeur aankomt, zal Nuki die automatisch van slot halen.

Auto-Unlock Exit Geofence Auto-Unlock Enter Geofence Auto-Unlock Bluetooth-Türschloss

Om de Auto Lock te activeren tik je in je Nuki-app op de Smart Door en open je de instellingen voor het slot. Activeer dan de “Auto Lock”.

Je kunt de deur nog steeds handmatig op slot doen met de Nuki-app of met de knop op de Smart Door.

Auto Lock nader bekeken

Auto Unlock werkt door GPS, Bluetooth en Geofences (iBeacons) met elkaar te combineren. Door het GPS op je smartphone ziet Nuki het als je je huis verlaat. Zodra je thuiskomt en een Geofence vlakbij de Smart Door binnengaat, begint de Nuki-app via Bluetooth te scannen naar je Smart Door. Wanneer de Nuki-app binnen 20 minuten nadat je de Geofence bent binnengegaan een verbinding via Bluetooth kan maken met je Smart Door, zal je deur automatisch van slot gehaald worden. De eerstvolgende keer dat Auto Unlock wordt geactiveerd, zal dat alleen gebeuren als je buiten de Geofence komt en er dan weer binnengaat. Onnodig telkens op slot doen wordt daardoor voorkomen.
Bluetooth heeft een bereik van ongeveer tien meter. Dat bereik kan minder zijn wanneer het signaal verstoord wordt door deuren, muren en andere objecten.

Auto Unlock filter

Voor het geval dat je thuiskomt met vrienden of familie, hebben we een Auto Unlock filter toegevoegd, zodat je Smart Door dan niet telkens opnieuw een Auto Unlock gaat uitvoeren. Als binnen twee minuten meerdere smartphones aan Auto Unlock een verzoek naar de Smart Door zenden, zal alleen de eerste Auto Unlock door de Smart Door worden uitgevoerd. De andere verzoeken om een Auto Unlock worden in de twee minuten daarna gefilterd, om ongewenst vergrendelen te voorkomen.

Zo kun je de kwaliteit van de Smart Actions en vooral die van de Auto Unlock nog verbeteren:

• Wanneer je wifi activeert, wordt de kwaliteit van Smart Actions beter doordat met wifi je smartphone makkelijker te lokaliseren is.
  • Bij een energiezuinige stand van je smartphone kan het zijn dat je een paar seconden moet wachten voordat Auto Unlock je deur automatisch opent. Als je dit wilt voorkomen, moet je gewoon even je telefoon wakker maken door vlak voordat je bij je deur bent op home of power te drukken – en dan zal de Nuki Auto Unlock nog sneller werken.
  • Wanneer je een Android toestel hebt, moet je het optimaliseren van de batterij uitschakelen voor de Nuki-app, zodat die de gegevens voor de locatie kan ontvangen die nodig zijn voor Smart Actions, zonder dat het programma een vertraging veroorzaakt.
  • Met de Auto Unlock Expert instellingen kun je de configuratie voor het automatisch vergrendelen aan je eigen wensen aanpassen.
  • Op het Auto Unlock informatiescherm staat een map waarmee je de actuele status van de Auto Unlock kunt volgen. Verder zijn er nog de Auto Unlock expert instellingen waarmee je verschillende acties voor geofence-gebeurtenissen kunt instellen. Maar dat vonden wij nog niet genoeg.

Lees hier meer algemene informatie over Smart Actions:
Smart Action Center