Installatie

De Nuki Opener maakt van je bestaande intercom een Smart Door Opener. Deze is speciaal ontworpen om zelf thuis te kunnen installeren.

Comptabiliteitscheck

In twee stappen kom je er achter of je intercom geschikt is voor deze upgrade en of je de Nuki Opener inderdaad bij jou thuis kunt installeren. Via de volgende link in de categorie “Comptabiliteitscheck” kun je het merk en het type van je intercom selecteren: De compatibiliteit van Nuki Opener checken

Instructies voor het installeren

De Nuki Opener wordt aangesloten door het vastschroeven van de aansluitklemmen die al in de intercom aanwezig zijn. De desbetreffende instructies voor het installeren zijn te vinden in de Nuki-app voor iOS en Android smartphones. Maak s.v.p. alleen gebruik van de bedrading schema's die door ons zijn gespecificeerd.

Gebruik de Nuki Opener alleen met intercomsystemen met een maximumspanning van 50 V AC/DC en een maximumstroom van 2 A.

Stroomvoorziening

De Nuki Opener werkt op vier AAA batterijen; voor de stroom ben je dus niet afhankelijk van die in het gebouw. Daarmee wordt voorkomen dat er illegaal stroom wordt afgetapt en kun je de Nuki Opener bovendien installeren zonder dat je daar de toestemming van je verhuurder voor nodig hebt.

Waar vind ik het merk en het type van mijn intercom

Het merk of de fabrikant van je intercom is meestal aan de buitenkant van de behuizing daarvan te vinden. Het desbetreffende typenummer is te vinden op het hoofdpaneel van je intercomsysteem. Je intercom is in een paar simpele stappen te openen, zodat je bij het typenummer kunt.

De behuizing van je intercomsysteem is meestal bevestig met klemmen of schroeven. Draai eerst de schroeven eruit. Als de behuizing is vastgezet met klemmen, druk de meegeleverde schroevendraaier dan voorzichtig in het gat aan de onderzijde van de behuizing en licht deze op. De handset kun je daarbij gewoon even laten hangen.