Geluid zachter instellen

De motor van de Nuki Smart Lock maakt een zekere hoeveelheid geluid, omdat er kracht nodig is om je deur te vergrendelen. Hoeveel volume er ook daadwerkelijk waar te nemen is, is afhankelijk van het materiaal van de deur, hoe het slot geïnstalleerd is en omgevingsfactoren. Sommige materialen hebben bijvoorbeeld een sterk geluidsabsorberend effect.

Bovendien kan het volume verminderd worden door een korte vergrendelweg in te stellen; om de vergrendelrotatie te wijzigen, tik je in de Nuki-app op het gewenste Smart Lock om de instellingen van het slot te openen. Selecteer vervolgens "Smart Lock beheren". Hier kun je dan onder "Rotatie vergrendelen" instellen dat je Smart Lock het slot slechts eenmaal vergrendelt om zo ook minder geluid te maken. Dit bespaart ook nog eens stroom, waardoor de batterijen in het Smart Lock langer meegaan.