Hoe weet ik of de batterijen van mijn Smart Lock leeg zijn?

Nuki zal het je op verschillende manieren laten weten als de batterijen van je Smart Lock zwak worden.

1. Nuki-app

Zodra de status van de batterijen voor je Nuki Smart Lock minder dan 20% is, krijg je daarvan een melding in de Nuki-app. De melding kun je vinden door te tikken op het belsymbool in de rechterbovenhoek.

2. Een knipperende Smart Lock

Naast de melding in de Nuki-app, signaleert de LED op de Smart Lock wanneer de batterijen of de accu van de Smart Lock leeg raken.

Smart Lock 3.0 & 3.0 Pro
Het rode segment van de LED-ring flitst om de 15 seconden 1 keer aan (in totaal 4 keer).

Smart Lock 1.0 & 2.0
- Ontgrendeld: Het bovenste segment van de verlichte ring flitst om de 5 seconden 3x.
- Vergrendeld: Het bovenste segment van de verlichte ring flitst om de 10 seconden 2x.

3. Pushmelding

Daarnaast kun je nog pushmeldingen ontvangen die het je laten weten zodra de laadtoestand van de batterijen minder is dan 20%. In je Nuki-app vind je de optie "Meldingen beheren" onder "Instellingen" > "Functies en configuratie" . Hier kun je inloggen met je Nuki Web account. Dit is essentieel, omdat de pushmeldingen dan via je Nuki Web account worden doorgestuurd. Je kunt Nuki Web activeren in slechts een paar stappen.

4. Meldingen per e-mail

Wanneer je gebruikmaakt van een Nuki Web account, heb je ook de mogelijkheid om per e-mail te worden gewaarschuwd dat de laadtoestand van de batterijen van je Smart Lock beneden een kritiek niveau is gekomen. Om van deze functie gebruik te kunnen maken hoef je alleen maar in te loggen in je Nuki Web Account en de functie "Waarschuwing batterijen per e-mail" te activeren in de administratie van je Smart Lock. Je wordt er dan per e-mail aan herinnerd dat je de batterijen van je Smart Lock moet vervangen.

Meer over batterijen en de levensduur daarvan vind je hier.