Garmin Watch App

Met de nieuwe Nuki-app voor de Galaxy Watch (Beta) kun je je deur openen vanuit je pols!

Opgelet: Deze nieuwe voorziening is nog volop in ontwikkeling, dus wat je in de app ziet is de beta-versie. Toch is het nu al mogelijk om met een Garmin horloge de belangrijkste functies van Smart Lock, Opener en Smart Door te bedienen.

Vereisten en instellen

De Nuki-app voor het Garmin horloge is beschikbaar voor Android en iOS. De Nuki Watch app is nu beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans en Nederlands.

Om je Nuki-apparaat te kunnen bedienen vanaf een Garmin horloge moet je deze stappen volgen:

1. Kijk eerst of de app voor het Garmin horloge wel op je smartphone is geïnstalleerd.
  2. Open de Garmin Connect IQ Store en installeer de Nuki-app op je Garmin horloge.
  3. Open de Nuki-app op je smartphone en tik op het menu links bovenaan. Selecteer nu "Maak de verbinding met het Garmin horloge". Er wordt nu verbinding met je horloge gemaakt.
  4. Daarna worden al je Nuki-apparaten getoond.
  5. Kies van de lijst het apparaat dat je met je Garmin horloge wilt bedienen. Je kunt vanaf je horloge drie van je Nuki apparaten bedienen.

Meteen nadat je je Nuki-apparaat hebt geselecteerd, kun je dat al vanaf je horloge bedienen. Op je horloge kun je gebruikmaken van de twee functies die ook in de Nuki-app beschikbaar zijn, waarvoor je op je smartphone maar één keer op het Nuki-apparaat van je keus hoeft te tikken.

Probleemoplossing

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je je Nuki-apparaat vanaf een Garmin horloge wilt bedienen. Elk commando dat je selecteert wordt via Bluetooth doorgegeven aan je smartphone en van je smartphone aan je Nuki-apparaat. Directe communicatie tussen je Garmin horloge en het Nuki-apparaat is niet mogelijk. Vanwege de beveiliging worden commando's voor Smart Lock of Smart Door die jij via je horloge geeft alleen met Bluetooth verzonden. Op die manier hebben wij de zekerheid dat je zelf vlakbij je Nuki-apparaat bent en dat de deur niet per ongeluk kan worden geopend. De Nuki Opener vormt een uitzondering op deze regel, omdat commando's daarvoor niet alleen via Bluetooth maar ook met internet kunnen worden verzonden.

Om vergissingen te voorkomen, moet je altijd controleren of:

• de app voor je Garmin horloge en de Nuki-app op je smartphone zijn geïnstalleerd. Alleen dan wordt het menu-onderdeel "Maak de verbinding met het Garmin horloge" weergegeven in het menu van de Nuki-app.
  • je de Nuki-app al op je horloge hebt geïnstalleerd via de Garmin Connect IQ Store.
  • de Nuki-app actief is op de achtergrond. Om functies te bedienen vanaf je Garmin horloge, moet de Nuki-app toegankelijk zijn en dus elk geval op je smartphone op de achtergrond actief zijn. Controleer de instellingen van je smartphone en corrigeer die zo nodig.
  • Bluetooth geactiveerd is.
  • het Garmin horloge en de smartphone binnen bereik van Bluetooth zijn.
  • de smartphone binnen het Bluetooth-bereik van de Smart Lock is wanneer je een commando selecteert.