Nuki-app voor de Galaxy Watch

Met de nieuwe Nuki-app voor de Galaxy Watch (Beta) kun je je deur openen vanuit je pols!

Opgelet: Deze nieuwe voorziening is nog volop in ontwikkeling, dus wat je in de app ziet is de beta-versie. Toch is het nu al mogelijk om met een Galaxy horloge de belangrijkste functies van Smart Lock, Opener en Smart Door te bedienen.

Vereisten en instellen

De Nuki Watch app is nu beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans en Nederlands.

Om je Nuki-apparaat te kunnen bedienen vanaf een Galaxy horloge moet je deze stappen volgen:

1. Zorg ervoor dat uw Galaxy Watch is gekoppeld met uw smartphone en dat uw horloge beschikbaar is op uw smartphone.
  2. Open de Galaxy Store en installeer de Nuki-app op je Galaxy horloge.
  3. Open de Nuki-app op je smartphone en tik op het menu links bovenaan. Selecteer nu "Maak de verbinding met het Galaxy horloge". Er wordt nu verbinding met je horloge gemaakt.
  4. Daarna worden al je Nuki-apparaten getoond.
  5. Kies van de lijst het apparaat dat je met je Galaxy horloge wilt bedienen. Je kunt vanaf je horloge drie van je Nuki apparaten bedienen.

Meteen nadat je je Nuki-apparaat hebt geselecteerd, kun je dat al vanaf je horloge bedienen. Op je horloge kun je gebruikmaken van de twee functies die ook in de Nuki-app beschikbaar zijn, waarvoor je op je smartphone maar één keer op het Nuki-apparaat van je keus hoeft te tikken.

Probleemoplossing

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je je Nuki-apparaat vanaf een Galaxy horloge wilt bedienen. Elk commando dat je selecteert wordt via Bluetooth doorgegeven aan je smartphone en van je smartphone aan je Nuki-apparaat. Directe communicatie tussen je Galaxy horloge en het Nuki-apparaat is niet mogelijk.
Vanwege de beveiliging worden commando's voor Smart Lock of Smart Door die jij via je horloge geeft alleen met Bluetooth verzonden. Op die manier hebben wij de zekerheid dat je zelf vlakbij je Nuki-apparaat bent en dat de deur niet per ongeluk kan worden geopend. De Nuki Opener vormt een uitzondering op deze regel, omdat commando's daarvoor niet alleen via Bluetooth maar ook met internet kunnen worden verzonden.

Om vergissingen te voorkomen, moet je altijd controleren of:

• de Galaxy Watch en uw smartphone zijn gekoppeld en uw horloge beschikbaar is op uw smartphone.
  • je de Nuki app (Nuki Android App versie ≥ 2.7.6) al op je smartphone hebt geïnstalleerd. De app voor de Galaxy Watch is een companion-app, dus je moet de Nuki-app wel op je smartphone geïnstalleerd hebben als je daar gebruik van wilt kunnen maken.
  • je de Nuki-app al op je horloge hebt geïnstalleerd via de Galaxy Store.
  • Bluetooth geactiveerd is.
  • het Galaxy horloge en de smartphone binnen bereik van Bluetooth zijn.
  • de smartphone binnen het Bluetooth-bereik van de Smart Lock is wanneer je een commando selecteert.