Maak van je Wear OS horloge je sleutel

De voordeur openen met je Wear OS smartwatch

Een van de grootste voordelen van smartwatches is dat je je smartphone niet zo vaak meer nodig hebt. Voortaan kun je deze zelfs thuis laten. Want binnen het Bluetooth-bereik kun je je Nuki apparaat rechtstreeks bedienen vanaf je smartwatch.
Heb je een Wear OS smartwatch met LTE? Dan heb je ook op elke moment op afstand toegang tot je Nuki-apparaten, terwijl je smartphone thuis kan blijven.

Installatie en configuratie

1. Zorg ervoor dat je horloge en smartphone verbonden zijn.
  2. Druk op de aan/uit-knop om toegang te krijgen tot de lijst met apps. Scroll naar beneden tot je bij het pictogram van de Google Play Store bent en ga dan naar de Nuki-app.
  3. Alle apparaten die met je smartphone verbonden zijn verschijnen ook op de smartwatch.

Van nu af kun je je Nuki apparaat bedienen vanaf je smartwatch!
Er worden twee commando's weergegeven voor het bedienen van je slot op je smartwatch. Door te scrollen of aan de ring te draaien, kun je ook de overige commando's voor het slot zien.

Wat je moet weten over Nuki en Wear OS

• Met de app-versie 2023.3.1 zijn grote verbeteringen voor gebruikers van Wear OS doorgevoerd. Wij adviseren je om de Nuki-app bij te werken.
  • Doordat er via Bluetooth directe communicatie is tussen je smartwatch en de Nuki-apparaat, kun je je deur direct vanaf je horloge bedienen, zelfs als je je smartphone niet bij je hebt.
  • Heb je een Wear OS smartwatch met internettoegang? Al je Nuki-apparaten kunnen nu ook op afstand direct met je horloge worden bediend.
  • Nuki is compatibel met Wear OS 2.0 of latere versies.
  • Wanneer er problemen zijn met de verbinding of er verschijnen bij het weergeven van de status fouten, moet je je smartphone en je horloge altijd opnieuw opstarten!

Ondersteuning van de Wear OS Tiles voor een nog betere bruikbaarheid

In de lijst van beschikbare tegels op je smartwatch vind je nu ook een Nuki-tegel. Selecteer de Nuki-tegel en voeg deze toe aan de carrousel op je smartwatch.
De Nuki-tegel toont knoppen voor maximaal drie apparaten en een “Meer”-knop.

• Door op één van de knoppen te klikken wordt de Wear OS-app geopend en kom je direct bij het geselecteerde apparaat.
  • Door op de “Meer”-knop te drukken wordt de Wear OS-app geopend zonder dat je naar een specifiek apparaat gaat.

Op deze manier zorgt de Nuki-tegel voor eenvoudige en snelle toegang tot je Nuki-apparaten.