Wear OS smartwatch en Nuki

Met de Nuki-app kun je je deur ook openen vanaf je Wear OS smartwatch!

Opgelet: Om de Nuki-app op je Wear OS smartwatch te installeren heb je je smartphone nodig.

Communicatie tussen de Wear OS smartwatch en Nuki

Nuki Product

Via Bluetooth

Via smartphone

Nuki Smart Lock 2.0

Nuki Smart Lock 1.0

Nuki Opener

Nuki Box

Smart Door

Direct toegang via Bluetooth

Doordat er via Bluetooth directe communicatie is tussen je smartwatch en de Nuki Smart Lock, kun je je deur direct vanaf je horloge bedienen, zelfs als je je smartphone niet bij je hebt.

Wanneer je “Directe toegang” activeert via je smartwatch, komt er voor je smartwatch een aparte toestemming. Zodra er tussen je Smart Lock en het horloge via Bluetooth een verbinding is, kun je je Smart Lock met je smartwatch bedienen, zonder gebruikmaking van een smartphone.

Opgelet: Directe toegang via Bluetooth is nog niet beschikbaar voor de Nuki Opener!
Wanneer je de Nuki Opener wilt bedienen met je Wear OS smartwatch, moet je, om het commando door te geven, altijd je smartphone bij je hebben.

Communicatie via je smartphone

Je kunt je Nuki apparaat op afstand bedienen via je smartwatch. Hiervoor heb je de Nuki Bridge en je smartphone nodig.
Er moet een stabiele Bluetooth verbinding zijn tussen de smartphone en je Wear OS smartwatch, en het Nuki apparaat moet via de Bridge beschikbaar zijn.

Opgelet: Het is op dit moment nog niet mogelijk je Nuki apparaat op afstand te bedienen als je smartphone niet binnen het Bluetooth-bereik van het horloge is.

Vereisten en set-up

Wanneer je de Nuki-app op je smartwatch wilt gebruiken, moet je horloge altijd verbonden zijn met je smartphone. De Wear OS smartwatch en je smartphone maken gebruik van dezelfde Nuki autorisatie.

Er moet aan de volgende vereisten voldaan zijn om de Nuki-app op je Wear OS smartwatch te kunnen installeren:

• Bluetooth 4.4 of hoger
  • Besturingssysteem van de smartphone: Android 6.0 of hoger
  • Besturingssysteem van de smartwatch: Wear OS 2.0 of hoger

Om je Nuki apparaat te kunnen bedienen via je Wear OS smartwatch moet je de volgende stappen volgen:

1. Kijk eerst goed of je smartphone en de smartwatch wel aan elkaar gekoppeld zijn.
  2. Download de Nuki-app gratis bij de Google Play Store en installeer die op je smartphone.
  3. Druk op de aan/uit-knop om toegang te krijgen tot de lijst met apps. Scroll naar beneden tot je bij het pictogram van de Google Play Store bent en ga dan naar de Nuki-app.
    Opgelet: Vanaf de Nuki-app versie 2.7.6 en hoger moet de Nuki-app direct op de smartwatch zijn geïnstalleerd via de App Store.
  4. Nadat je de app op je Wear OS Watch hebt geïnstalleerd, zullen alle apparaten die met jouw smartphone verbonden zijn ook op de smartwatch te zien zijn.
  5. Je kunt ook via Bluetooth je smartwatch direct aan de Smart Lock koppelen. Daarvoor moet je twee keer naar rechts vegen en dan “Directe toegang” selecteren.

Van nu af kun je je Nuki apparaat bedienen vanaf je Wear OS smartwatch!

Probleemoplossing

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je je Nuki-apparaat vanaf een smartwatch wilt bedienen. Om vergissingen te voorkomen, moet je altijd controleren of:

• je de Nuki app al op je smartphone hebt geïnstalleerd.
  • Bluetooth geactiveerd is.
  • het Wear OS smartwatch en de smartphone binnen bereik van Bluetooth zijn.
  • er moet een stabiele Bluetooth verbinding zijn tussen de smartphone en het Nuki apparaat.

Opgelet: Wanneer er problemen zijn met de verbinding of er verschijnen bij het weergeven van de status fouten, moet je je smartphone en je Wear OS smartwatch altijd opnieuw opstarten!