Apple Watch en Nuki

Met de Nuki-app kun je je deur ook openen vanaf je Apple Watch!

Opgelet: Om de Nuki-app op je Apple Watch te installeren heb je je iPhone nodig.

Communicatie tussen de Apple Watch en Nuki

Nuki Product

Via Bluetooth

Via iPhone

Nuki Smart Lock 2.0

Nuki Smart Lock 1.0

Nuki Opener

Nuki Box

Smart Door

Direct toegang via Bluetooth

Doordat er via Bluetooth directe communicatie is tussen je Apple Watch en de Nuki Smart Lock, kun je je deur direct vanaf je horloge bedienen, zelfs als je je iPhone niet bij je hebt.

Opgelet: Directe toegang via Bluetooth is nog niet beschikbaar voor de Nuki Opener!
Wanneer je de Nuki Opener wilt bedienen met je Apple Watch, moet je, om het commando door te geven, altijd je iPhone bij je hebben.

Communicatie via je iPhone

Je kunt je Nuki apparaat op afstand bedienen via je Apple Watch. Hiervoor heb je de Nuki Bridge en je iPhone nodig.
Er moet een stabiele Bluetooth verbinding zijn tussen de iPhone en je Apple Watch, en het Nuki apparaat moet via de Bridge beschikbaar zijn.

Opgelet: Het is op dit moment nog niet mogelijk je Nuki apparaat op afstand te bedienen als je iPhone niet binnen het Bluetooth-bereik van het horloge is.

Vereisten en set-up

Wanneer je de Nuki-app op je Apple Watch wilt gebruiken, moet je horloge altijd verbonden zijn met je iPhone. De Apple Watch en je je iPhone maken gebruik van dezelfde Nuki autorisatie.

Er moet aan de volgende vereisten voldaan zijn om de Nuki-app op je Apple Watch te kunnen installeren:

• Bluetooth 4.0 of hoger
  • Besturingssysteem:iOS 11.4 of hoger

Om je Nuki apparaat te kunnen bedienen via je Apple Watch moet je de volgende stappen volgen:

1. Kijk eerst goed of je iPhone en de Apple Watch wel aan elkaar gekoppeld zijn.
  2. Download de Nuki-app gratis bij de Apple App Store en installeer die op je iPhone.
  3. Open de "Watch"-app op je iPhone. Klik nu op "Nuki" en activeer de optie "toon op Apple Watch".
  4. Daarna worden al je aangesloten Nuki-apparaten getoond op je Apple Watch.
  5. Wanneer je meerdere Nuki-apparaten gebruikt, worden die getoond in de volgorde waarin ze in de Nuki-app op je iPhone staan. Door naar links of naar rechts te vegen kun je van het ene naar het andere apparaat gaan. Wanneer je een specifiek apparaat op de eerste positie wilt zetten, moet je dat in de Nuki-app van je iPhone instellen als jouw favoriet.

Van nu af kun je je Nuki apparaat bedienen vanaf je Apple Watch!
Op het horloge kun je de twee commando's voor het bedienen van het slot zien staan, die ook in de Nuki-app worden weergegeven als je op je iPhone één keer tikt op het Nuki-apparaat van je keuze. Door te scrollen of aan de ring te draaien, kun je ook de overige commando's voor het slot zien.

Probleemoplossing

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je je Nuki-apparaat vanaf een Apple Watch wilt bedienen. Om vergissingen te voorkomen, moet je altijd controleren of:

• je de Nuki app al op je iPhone hebt geïnstalleerd.
  • Bluetooth geactiveerd is.
  • het Apple Watch en de iPhone binnen bereik van Bluetooth zijn.
  • er moet een stabiele Bluetooth verbinding zijn tussen de iPhone en het Nuki apparaat.
  • de Nuki-app blijft op de achtergrond actief. Om via je Apple Watch handelingen uit te voeren op je iPhone, moet de Nuki-app beschikbaar zijn en dus in elk geval op de achtergrond openstaan op je iPhone. Controleer de instellingen van je iPhone en corrigeer die zo nodig.

Opgelet: Wanneer er problemen zijn met de verbinding of er verschijnen bij het weergeven van de status fouten, moet je je iPhone en je Apple Watch altijd opnieuw opstarten!