Nieuwe toegangsrechten aanmaken

Een nieuw toegangsrecht aanmaken via het gebruikersmenu gaat op ongeveer dezelfde manier als het aanmaken van een toegangsrecht voor een bepaald apparaat. Toch kun je hier toegangsrechten voor verschillende apparaten aanmaken en krijg je een overzicht van alle gebruikers van alle apparaten die met jouw Nuki Web account zijn gelinkt.

Om een nieuw toegangsrecht voor de Nuki-app aan te maken via het platform van Nuki Web, ga je als volgt te werk:

1. Ga naar het “Gebruikers” gedeelte en klik op “Maak een nieuwe gebruiker aan +” onderaan de linkerkolom. Er gaat een nieuw venster open waar je wordt gevraagd de naam en het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in te voeren.

2. Na de bevestiging zal de gebruiker verschijnen in de lijst genaamd “Toegevoegd via het Nuki Web”. Je kunt nu de nieuwe gebruiker selecteren en de activiteiten toepassen die in de hoek rechts bovenin worden aanbevolen.

3. Kies je apparaten
    Wanneer alles op de juiste manier is aangemaakt, is de lijst aan de rechterkant met daarin apparaten die voor deze gebruiker toegankelijk zijn nog leeg. Toegangsrechten verlenen voor de verschillende apparaten gebeurt bij een volgende stap.
    Je kunt voor deze ene gebruiker toegangsrechten aanmaken voor één of voor meerdere apparaten. Als je kiest voor meerdere apparaten, krijgt deze gebruiker als hij de uitnodigingscode invoert toegang tot alle apparaten die zo geselecteerd zijn.

Om de apparatuur te selecteren druk je op “Nieuw toegangsrecht aanmaken” in het gedeelte met toestellen op deze pagina en selecteer je de apparatuur waar je deze gebruiker toegang toe wil geven.

4. Beperkingen toevoegen
    Uiteraard kun je altijd een tijdslimiet toevoegen en bepalen of de gebruiker in kwestie ook op afstand toegang mag hebben tot het apparaat en al dan niet standaard moet kunnen beschikken over de functie Auto Unlock.
    Let erop dat als er toegangsrecht voor meerdere apparaten tegelijk is gegeven, de geselecteerde optie van het beperken van dit recht voor al die apparaten wordt toegepast. Als je wilt dat voor de verschillende toegangsrechten ook verschillende beperkingen gelden, moet je voor de gebruiker in kwestie elk apparaat apart toevoegen.

5. De taal kiezen
    Je kunt ook de taal kiezen waarin de e-mail met de uitnodigingscode wordt opgesteld die naar de gebruiker moet worden verzonden.
    Deze e-mail bevat een link met een activeringscode waarvan degene tot wie de uitnodiging is gericht binnen 48 uur gebruik moet maken, en wel via de smartphone die hij of zij wil gebruiken om toegang tot de apparaten te krijgen.