Veiligheid & versleuteling

Hoe jouw gegevens worden beveiligd

Met de clouddienst Nuki Web kun je je Smart Lock, Opener of Smart Door gemakkelijk, snel en overzichtelijk met je computer beheren en bedienen. Je kunt Nuki Web bovendien nog gebruiken om je Nuki apparaat heel gemakkelijk te integreren in de omgeving van je Smart Home. Voor het gebruik van Nuki Web moet je via de Nuki Bridge je Nuki apparaat laten koppelen aan wifi en een Nuki Web account.

Om toegang te krijgen tot je Nuki apparaat vanaf elk apparaat dat met internet is verbonden, moeten de gegevens die nodig zijn om je Nuki apparaat te beheren en te bedienen zijn opgeslagen op onze server. Beveiligingsconcepten en versleuteling beschermen je gegevens tegen inbreuk daarop door anderen:

• De digitale sleutels zitten alleen op je apparaten
    De persoonlijke digitale sleutels van de gebruikers worden uitsluitend opgeslagen op de apparaten van de eindgebruiker zelf - dus op de Smart Lock en de eigen smartphone - en nooit in de cloud.

Nuki Web krijgt een eigen sleutel. Met deze sleutel kun je je Nuki apparaat bedienen via je Nuki Web account. Van overige sleutels wordt er geen één overgebracht naar de cloud!

• Verzending van versleutelde gegevens naar de server
    De verzending via je browser en de server van Nuki server loopt via HTTPS. Omdat deze communicatie versleuteld is met TLS, kan het berichtenverkeer tussen deze beide systemen niet worden ingezien door derden.

Back-ups van de databank worden versleuteld opgeslagen in een externe cloud in Duitsland en na zeven dagen gewist. Deze externe opslag van gegevens gebeurt veiligheidshalve, voor het geval zich in ons datacenter fysieke verstoringen mochten voordoen.

• Een veilige locatie voor de Nuki server
    De Nuki server bevindt zich in Duitsland. Op die manier hebben we de zekerheid dat aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt voldaan en dat jouw gegevens veilig worden beheerd.

• Jij hebt zelf controle over het wissen van je gegevens
    Als je niet langer gebruiken wenst te maken van de clouddienst van Nuki, kun je de gegevens die daar zijn opgeslagen op elk doel jou gewenst moment wissen. Door je Nuki apparaat uit je Nuki Web account te verwijderen en de account zelf te wissen, worden alle gegevens onmiddellijk verwijderd.

• Veilige Authenticatie
    Wanneer je van Nuki Web gebruikmaakt is een veilige authenticatie nog eens extra van belang, omdat de gegevens van je apparaten gesynchroniseerd naar de server gaan.