Nuki apparaat niet beschikbaar via Nuki Web

Wanneer je problemen hebt met het bedienen om het beheren van je Nuki-app via Nuki Web, volg dan de hieronder aangegeven stappen van de probleemoplosser:

De verbinding verbeteren

1. Verbeter de verbinding tussen de apparaten door de Nuki Bridge dichtbij het apparaat te zetten. Hoe je de verbinding tussen je Nuki apparaat en de Nuki Bridge verbetert zie je hier.
  2. Koppel de Bridge en het apparaat (Smart Lock, Smart Door of Opener) zonder de Nuki-app weer aan elkaar via de "toets koppeling".
    Om de Bridge aan je apparaat te koppelen moet je zowel de knop op je Smart Lock (Opener of Smart Door) als die op je Bridge indrukken en ze 5 seconden ingedrukt houden, zodat ze met elkaar verbinding kunnen maken. De apparaten staan in de pairing-modus als de lampjes permanent branden. De pairing is voltooid wanneer de lampjes van apparaten niet meer branden en de LED van de Bridge daarna drie seconden lang knippert.
  3. Koppel de apparaten via de Nuki-app weer aan. Daarvoor moet je de Nuki-app weer openen en de verbinding in de app controleren. Daarvoor moet je in de instellingen op het apparaat klikken en "Status verbinding" selecteren. Klik op het venster met informatie over de verbinding en selecteer het rode menupunt "Bridge ontkoppelen". Probeer na het ontkoppelen of je de koppeling nu wel weer kunt maken.

Controleer Nuki Web

Nadat je een stabiele verbinding hebt gemaakt tussen je Nuki apparaat en de Nuki Bridge, moet je controleren of het nu mogelijk is om je apparaat te beheren via Nuki Web.
Probeer een paar keer uit of het je via Nuki Web nu inderdaad lukt verschillende functies van je slot te bedienen.

Controleer pincode

Problemen met synchroniseren kunnen zich voordoen als PIN codes niet met elkaar overeenkomen. Wanneer er een pincode is ingesteld - wat we sterk adviseren - moet die pincode zowel in de Nuki-app als op het platform van Nuki Web worden ingevoerd.

Ons advies is dat je de pincode beter kunt wijzigen op het platform van Nuki Web dan via de Nuki-app. De Nuki-app zal je na een wijziging automatisch vragen de nieuwe pincode in te voeren als je probeert toegang te krijgen tot de onderdelen “Apparaatbeheer”, “Vergrendelingslog” of “Gebruikersbeheer”. Nuki Web daarentegen zal als de nieuwe pincode niet handmatig wordt ingevoerd stoppen met het synchroniseren van gegevens.
Wanneer je na een wijziging de pincode moet invoeren, krijg je in het overzicht van je apparaat in je Nuki Web account de bijbehorende waarschuwing te zien.

Wanneer je je pincode wilt wijzigen, selecteer je apparaat dan en klik in de rechterbovenhoek van je Nuki Web account op "Apparaatbeheer". Hier kun je de parameters van het apparaat beheren en je pincode wijzigen.